I Premi Santander Alumni UdL a l'Emprenedoria i l'Ocupació (2021)

"La resiliència en temps de pandèmia"

Acte de lliurament de la 1a edició, any 2021

AVANTVA COOP s'endú el premi de la categoria d'empresa, i Blacklist Reportajes el guardó a millor idea Lleida, 22 de desembre de 2021.

L'Associació d'Antics Alumnes de la Universitat de Lleida - Alumni UdL, conjuntament amb Banco Santander, han lliurat el primer premi a l'Emprenedoria i l'Ocupació en un acte que ha guardonat l'empresa AVANTVA COOP i la idea de Blacklist Reportajes.

L'entrega s'ha celebrat a la Sala d'actes del rectorat i ha estat presidida pel rector, Jaume Puy, i el president d'Alumni UdL, Josep Maria Sentís. També els han acompanyat els membres del jurat: Xavier Caufapé, president de PIMEC Lleida i en representació del Consell Social (UdL); José María Martínez, director d’Institucions de Catalunya del Banco Santander; José Manuel Alonso, director de la Càtedra Santander d’Emprenedoria Universitària de la UdL; i Miquel Aran, gerent del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida.

Enguany els guardons han reconegut l'emprenedoria i l'ocupació vinculada a la resiliència en temps de pandèmia. En la categoria d'empresa s'ha reconegut a AVANTVA COOP, una cooperativa forjada per Natàlia Girabet, Alfredo Lara i Esther Girabet, antics alumnes d'Enginyeria Informàtica i Agrònoma de la UdL. Avantva és un projecte d'obrador compartit per a l'elaboració de productes de cura personal, en forma de cooperativa sense ànim de lucre. La cooperativa s'ha endut el guardó per dinamitzar l'economia rural des de la visió social, solidària i feminista, a més de complir un gran nombre d'objectius de l'ODS.

D'altra banda, el premi a la categoria d'idea ha estat per Blacklist Reportajes, un projecte de periodisme audiovisual responsable que busca mostrar els problemes socials d'arreu del món. La idea ha estat desenvolupada per José Ignacio Gil i Cristóbal Mora, antics alumnes del Grau de Periodisme i Comunicació Audiovisual de la UdL. El guardó reconeix la valentia d'iniciar un projecte de periodisme audiovisual de denúncia social i amb la finalitat de donar visibilitat a situacions d'injustícia, que ja està duent a terme un reportatge sobre el conflicte armat a l'est d'Ucraïna.

La convocatòria ha rebut 16 propostes, i les categories han estat dotades amb 5.000 € cadascuna. La categoria d'Idea té la particularitat d'oferir 1.000 €, als quals es podran sumar 4.000 € si en sis mesos es compleixen els compromisos fixats pel Jurat.

L'acte, amb totes les mesures sanitàries, ha comptat amb una cinquantena d'assistents

 

Programa Santander UdL d'Ocupabilitat - Alumni UdL

per als titulats i les titulades de la Universitat de Lleida

 

 Universitat de Lleida