II Premi Santander Alumni UdL a l'Emprenedoria i l'Ocupació (2022)
"El canvi i la innovació, eines per a la continuïtat de l'empresa"
II Premi Santander Alumni UdL a l'Emprenedoria i l'Ocupació (2022)
"El canvi i la innovació, eines per a la continuïtat de l'empresa"
Premi Fet 2022
Talkual, naturalment imperfectes
Es tracta d'un negoci de venda a particulars de fruites i verdures que per motius "estètics" les grans superfícies no accepten. Aquest projecte vol donar resposta a la necessitat de la pagesia de poder comercialitzar per al consum aquests productes desestimats per les grans distribuïdores per evitar la seua destrucció, amb l'impacte econòmic i mediambiental que generaria.
- Presentat per: Oriol Aldomà Pubill
- Centres de la UdL: Facultat d'Educació, Psicologia i Treball Social
- Web: Talkual Foods
Reconeixement especial del Jurat a
Disanta Nutrició SL
Es tracta d'un centre de nutrició clínica que disposa d'un sistema de nutrició personalitzat, inclusiu i intuïtiu, que es fonamenta en aconseguir canvis d'hàbits alimentaris des d'una vessat científica i professional.
- Presentat per: Cristian Didier Hernández García
- Centres de la UdL: Facultat d'Infermeria i Fisioteràpia
- Web: Disanta Nutrició
Acte de lliurament de la 2a edició, any 2022
Un projecte de comerç electrònic contra el malbaratament alimentari s'endú el Premi Santander Alumni UdL a l'Emprenedoria i l'Ocupació
Una empresa dedicada a oferir fruita i verdura imperfecta ha estat la guanyadora dels premis a l’emprenedoria i l’ocupació que atorga l'Associació d’Antics Alumnes i Amics de la Universitat de Lleida - Alumni UdL, amb el patrocini de Banco Santander. En la seva segona edició, l’associació ha premiat amb 5.000 euros els antics alumnes de la UdL que hagin implantat el canvi i la innovació en les seves empreses, eines clau per a la continuïtat.
Talkual: Naturalment Imperfectes, presentat per l’empresa Imperfectusbox SL de Bellpuig d’Urgell, creada l’any 2019, s’ha endut el guardó a la categoria Fet de millor projecte empresarial d’aquesta edició. Es tracta d’un negoci de comerç electrònic de fruites i verdures que les grans superfícies no accepten per motius estètics, i resol la necessitat dels pagesos de vendre productes desestimats, evitant la seva destrucció amb l’impacte econòmic i mediambiental que suposaria.
El jurat ha valorat, entre molts aspectes, la seva capacitat per afavorir l’economia de les àrees rurals i dels petits productors agraris, la reducció de la pobresa i millora de les dietes saludables i la protecció del medi ambient. Oriol Aldomà, antic alumne de la Facultat d’Educació, Psicologia i Treball Social, i soci de l’empresa amb el Marc Ibós, ha agraït el suport que suposa el premi per a projectes creats per joves titulats/des de la UdL que generen ocupació i riquesa al món rural, especialment a aquells que combinen el respecte al medi ambient, treballs qualificats i evitar el malbaratament alimentari.
Durant l’acte de lliurament els dos guanyadors de l’edició 2021 han fet un balanç de l’evolució dels seus projectes en els darrers dotze mesos i dels reptes que s’han plantejat a mitjà i llarg termini.
L’any passat es va guardonar com a empresa a Avantva Coop, una cooperativa forjada pels antics alumnes d'Enginyeria Informàtica i Enginyeria Agronòmica de la UdL Natàlia Girabet Massot, Alfredo Lara Cuadra i Esther Girabet Massot. Es tracta d’un projecte d'obrador compartit per a l'elaboració de productes de cura personal, en forma de cooperativa sense ànim de lucre.
Blacklist Reportajes va ser guardonat a la categoria Idea de l’edició anterior, un projecte promogut pels graduats en Periodisme i Comunicació Audiovisual per la UdL José Ignacio Gil Porté i Cristóbal Mora Bieli-Bianchi. Els guanyadors han presentat quatre reportatges, tres de caràcter internacional i un sobre el despoblament rural a Espanya. Les peces internacionals aborden el conflicte armat a l’est d’Ucraïna, la convivència ètnica a Kosovo i la llibertat de premsa a Bielorússia.
El rector de la UdL, Jaume Puy Llorens, i el president d'Alumni UdL, Josep Maria Sentís Suñé, han presidit l'acte de lliurament, que ha tingut lloc aquest dijous al Saló Víctor Siurana del Rectorat. El Jurat d’aquesta edició ha estat integrat pel president d’Alumni; el president de PIMEC Lleida, Jesús Torrelles, en representació del Consell Social; el director d'Institucions de Catalunya de Banco Santander, Xavier Cañadó; el director de la Càtedra Santander d'Emprenedoria de la UdL, José Manuel Alonso; i el gerent del Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida, Miquel Aran.
Programa Santander Alumni UdL per a l'ocupabilitat
dels titulats i les titulades de la Universitat de Lleida
INFORMACIÓ I SUPORT A LA COMUNITAT ALUMNI UdL
Oficina: Campus de Rectorat, 3.57.1
Telèfon: +34 973 70 23 56
Correu electrònic: alumni@udl.cat.
Formulari de contacte (+)