premi alfons de borja 2024
escultura i pintura

A partir del dia 1 de març i fins al 30 d'abril es podran presentar les candidatures d'aquelles persones i institucions mereixedores del 13è Premi Alfons de Borja (any 2024).

 

El Jurat donarà a conèixer a la persona o institució guardonada abans del dia 9 de maig, i l'acte de lliurament tindrà lloc durant l'any 2024.

 

Objecte del Premi Alfons de Borja

El guardó reconeix aquelles persones o institucions que amb el seu treball han contribuït al desenvolupament humà i social de la seva comunitat des del punt de vista econòmic, polític, mediambiental, cultural o d'altres i, que s'hagin regit en les seves actuacions pels valors d'igualtat, justícia, rigor i excel·lència que inspiren a la Universitat

 

Consulta les bases: convocatòria 2024

Formulari per a presentar candidatures: candidatures2024

 

PREMI ALFONS DE BORJA (1)

L'OBJECTE DEL PREMI

El guardó reconeix aquelles persones o institucions que amb el seu treball han contribuït al desenvolupament humà i social de la seva comunitat des del punt de vista econòmic, polític, mediambiental, cultural o d'altres i, que s'hagin regit en les seves actuacions pels valors d'igualtat, justícia, rigor i excel·lència que inspiren a la Universitat.

 

EL NOM DEL PREMI

El premi porta el nom d’Alfons de Borja (la Torreta de Canals, 1379 – Roma, 1458), estudiant, professor i vicecanceller de l’Estudi General de Lleida que adoptà el nom de Calixt III en ser escollit Papa, l'any 1445. La seua trajectòria universitària i professional el defineix com l’alumnus ilerdense més universal.

Vinculació amb l’Estudi General de Lleida: 1409-1423

● Estudis i docència: va estudiar-hi dret canònic i dret civil (doctorat els anys 1409 i 1413, respectivament) i va tenir les càtedres d’ambdós ensenyaments.

● Càrrecs institucionals: vicecanceller de l’Estudi General (1420-1423).

● Durant el seu papat expedí butlles i concedí beneficis a l’Estudi General.

Carrera a la cort de la Corona d’Aragó

Conseller del rei Alfons el Magnànim per a assumptes eclesiàstics i diplomàtics. Missions per aconseguir la conquesta del Regne de Nàpols.

Web sobre Alfons de Borja: biografia

 

Patrocinen

 Universitat de Lleida