sergio-callen

Alumni UdL reconeix amb el Premi Alfons de Borja 2023 a Sergio Callen Giménez, directiu en el camp de la mobilitat i el transport per ferrocarril als Estats Units.

Lleida, 15 de maig de 2023. L'Associació d'Antics Alumnes de la Universitat de Lleida – Alumni UdL ha concedit el Premi Alfons de Borja a Sergio Callen Giménez en la seva 12a edició. Callen es graduat en Enginyeria Tècnica Industrial Mecànica per la Universitat de Lleida (2004) i, actualment, és el vicepresident d’operacions de la Costa Oest a l’empresa SYSTRA, una multinacional especialitzada en el disseny, planificació, construcció i gestió d’infraestructures de transport públic amb oficines i contractes en diferents països americans, asiàtics, europeus i d’Oceania.

Més informació Informació sobre el Premi Alfons de Borja i el CV del guardonat: prem aquí

 >> Acte de lliurament: dia 13 de juny, a les 18.30 h, a l'Edifici del Rectorat de la UdL

 

 

[prem aquí per a confirmar l'assistència]

 

 Descarregar Pdf

L'OBJECTE DEL PREMI

El guardó reconeix aquelles persones o institucions que amb el seu treball han contribuït al desenvolupament humà i social de la seva comunitat des del punt de vista econòmic, polític, mediambiental, cultural o d'altres i, que s'hagin regit en les seves actuacions pels valors d'igualtat, justícia, rigor i excel·lència que inspiren a la Universitat.

 

 

>> Convocatòria 2023:  presentació de candidatures de l'1 de febrer al 31 de març de 2023. Prem aquí.

 

>> Edicions i guardons lliurats

Convocatòria 2022

 

EL NOM DEL PREMI

El premi porta el nom d’Alfons de Borja (la Torreta de Canals, 1379 – Roma, 1458), estudiant, professor i vicecanceller de l’Estudi General de Lleida que adoptà el nom de Calixt III en ser escollit Papa, l'any 1445. La seua trajectòria universitària i professional el defineix com l’alumnus ilerdense més universal.

Vinculació amb l’Estudi General de Lleida: 1409-1423

● Estudis i docència: va estudiar-hi dret canònic i dret civil (doctorat els anys 1409 i 1413, respectivament) i va tenir les càtedres d’ambdós ensenyaments.

● Càrrecs institucionals: vicecanceller de l’Estudi General (1420-1423).

● Durant el seu papat expedí butlles i concedí beneficis a l’Estudi General.

Carrera a la cort de la Corona d’Aragó

Conseller del rei Alfons el Magnànim per a assumptes eclesiàstics i diplomàtics. Missions per aconseguir la conquesta del Regne de Nàpols.

Edició 2022. Guardonat: Dr. Marc Palahí Lozano

Acte de lliurament: 28 de setembre de 2022

(Imatge: EFI)

Dr. Marc Palahí Lozano, enginyer de forests per la Universitat de Lleida (1999). Actual director de l’Institut Europeu Forestal, amb presència a 40 països, Palahí també presideix la Circular Bioeconomy Alliance, una xarxa internacional d’organismes intergovernamentals, centres de recerca, organitzacions no governamentals i empreses que va ser creada pel príncep de Gal·les del Regne Unit l’any 2020.

El Jurat ha valorat la vinculació del Dr. Palahí amb la Universitat de Lleida i la seva distingida carrera professional nacional i internacional, tant en la recerca com en la gestió d’organitzacions, en l’àmbit forestal, la bioeconomia, la sostenibilitat, a més de la seva capacitat de lideratge. Una carrera que l’ha dut a tenir un rol internacional destacat en la recerca, el disseny i l’aplicació de polítiques i accions econòmiques i mediambientals encaminades a afrontar els efectes del canvi climàtic, crear una economia sostenible i assolir una societat inclusiva.

El Premi Alfons de Borja reconeix a aquelles persones o institucions que amb el seu treball han contribuït al desenvolupament humà i social de la seva comunitat des del punt de vista econòmic, polític, mediambiental, cultural o d'altres i, que s'hagin regit en les seves actuacions pels valors d'igualtat, justícia, rigor i excel·lència que inspiren a la Universitat.

L’acte de lliurament tindrà lloc el dia 28 de setembre, a la tarda, a l’Edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida. El premi consisteix en l’escultura “El coneixement”, creada expressament per l'artista argentí establert a Lleida, Miguel Ángel González, és una peça de ferro, resina i fusta, que expressa les diferents àrees de coneixement que s'imparteixen a la Universitat. El premi està patrocinat per la Universitat de Lleida, Segre i Banco Santander. També s’obsequiarà una aquarel·la al premiat, i una altra a l’Escola Tècnica Superior d’Enginyeria Agrària pel seu cinquantè aniversari.

El premi, que rep el nom de qui va ser professor i vicecanceller de l'Estudi General de Lleida, bisbe de València i papa Calixt III, es va instaurar l'any 2004. Els guardons de les edicions anteriors poden consultar-se a aquí.

Podeu consultar el CV del Dr. Palahí en l'enllaç següent: EFI-Director.

 

 

   Darrera modificació:

 

Patrocinen

 Universitat de Lleida