sergio-callen

Alumni UdL reconeix amb el Premi Alfons de Borja 2023 a Sergio Callen Giménez, directiu en el camp de la mobilitat i el transport per ferrocarril als Estats Units.

Lleida, 15 de maig de 2023. L'Associació d'Antics Alumnes de la Universitat de Lleida – Alumni UdL ha concedit el Premi Alfons de Borja a Sergio Callen Giménez en la seva 12a edició. Callen es graduat en Enginyeria Tècnica Industrial Mecànica per la Universitat de Lleida (2004) i, actualment, és el vicepresident d’operacions de la Costa Oest a l’empresa SYSTRA, una multinacional especialitzada en el disseny, planificació, construcció i gestió d’infraestructures de transport públic amb oficines i contractes en diferents països americans, asiàtics, europeus i d’Oceania.

Més informació Informació sobre el Premi Alfons de Borja i el CV del guardonat: prem aquí

 >> Acte de lliurament: dia 13 de juny, a les 18.30 h, a l'Edifici del Rectorat de la UdL

>> Vídeo de l'acte

 

 

L'OBJECTE DEL PREMI

El guardó reconeix aquelles persones o institucions que amb el seu treball han contribuït al desenvolupament humà i social de la seva comunitat des del punt de vista econòmic, polític, mediambiental, cultural o d'altres i, que s'hagin regit en les seves actuacions pels valors d'igualtat, justícia, rigor i excel·lència que inspiren a la Universitat.

 

EL NOM DEL PREMI

El premi porta el nom d’Alfons de Borja (la Torreta de Canals, 1379 – Roma, 1458), estudiant, professor i vicecanceller de l’Estudi General de Lleida que adoptà el nom de Calixt III en ser escollit Papa, l'any 1445. La seua trajectòria universitària i professional el defineix com l’alumnus ilerdense més universal.

Vinculació amb l’Estudi General de Lleida: 1409-1423

● Estudis i docència: va estudiar-hi dret canònic i dret civil (doctorat els anys 1409 i 1413, respectivament) i va tenir les càtedres d’ambdós ensenyaments.

● Càrrecs institucionals: vicecanceller de l’Estudi General (1420-1423).

● Durant el seu papat expedí butlles i concedí beneficis a l’Estudi General.

Carrera a la cort de la Corona d’Aragó

Conseller del rei Alfons el Magnànim per a assumptes eclesiàstics i diplomàtics. Missions per aconseguir la conquesta del Regne de Nàpols.

 


 

>> Convocatòria 2023:  presentació de candidatures de l'1 de febrer al 31 de març de 2023. 

>> Bases: aquí

 

>> Edicions i guardons lliurats

 


 

 

Patrocinen

 Universitat de Lleida