PREMI ALFONS DE BORJA (1)

Llistat de persones i entitats premiades a cada edició

Sr. Joan Oró i Florensa (2004). Científic.

Biografia

Justificació del premi: a la seva exitosa carrera científica a nivell internacional i el seu compromís amb la ciutat, els estudis universitaris i els municipis de Lleida.

  2006

MH Sr. Jordi Pujol i Soley. President de la Generalitat de Catalunya

Biografia

Justificació del premi: la Universitat de Lleida va ser restaurada durant el seu mandat com a 126è president de la Generalitat de Catalunya, el dia 12 de desembre de 2001.

premivicensferrer 2011
Foto: UdL

  2011

Fundació Vicente Ferrer. ONG.

Història i missió - Imatges de l'acte

Justificació del premi: a la seva tasca per a la millora de la qualitat de vida de milions de persones d'ençà la seva creació l'any 1969. L'educació i els drets humans són l'eix central de la seva missió en promoure la dignitat i l'autonomia personal i econòmica de les dones i els homes.

borja justicia i pau - udl
Foto: UdL

  2012

Justícia i Pau. ONG.

Història i missió - Imatges de l'acte

Justificació del premi: per la seva defensa dels drets humans, la justícia, la pau i la lluita contra la pobresa i la desigualtat social; la participació de membres de la comunitat universitària a l'entitat en la gestió, la recerca i el voluntariat; i per tenir l'educació com una eina de transformació social i defensa dels drets humans.

premi-alfons-de-borja-dalumni-udl-per-antoni-brufau_22974136299_o
Foto: UdL

  2015

Sr. Antoni Brufau Niubó. President de GlobaLleida i Repsol.

Biografia - Imatges de l'acte - Vídeo de l'acte

Justificació del premi: a la seva contribució al creixement i desenvolupament económic i social dels municipis de les terres de Lleida i al seu desinteressat suport a la Universitat de Lleida.

31276879406_938de7bbfd_o
Foto: UdL

  2016

Sr. Saúl Craviotto. Piragüista i medallista olímpic

Biografia - Imatges de l'acte - Vídeo de l'acte

Justificació del premi: el seu compromís amb l’esport de Lleida, l’esperit de superació, la projecció internacional de Lleida que va associada a la seva personalitat i l’existència de serveis i estudis universitaris en l’àmbit de l’esport a la Universitat de Lleida.

PremiAlfonsdeBorja2017-entrega escultura
Foto: UdL

  2017

Dr. Joan Xavier Comella Carnicé. Director de la Fundació Vall d'Ebron - Institut de Recerca.

Biografia - Imatges de l'acte - Vídeo de l'acte - Premsa

Justificació del premi: la seva trajectòria com a estudiant, investigador, professor i desprès catedràtic de la Universitat de Lleida; la seva destacada trajectòria com a investigador i director de grups de recerca en el camp de la biologia cel·lular; els càrrecs directius i responsabilitats que ha desenvolupat en diversos òrganismes relacionats amb la recerca a nivell nacional i internacional, i el seu compromís amb les Terres de Lleida i la Universitat de Lleida.

PremiAlfonsdeBorjaUdL2018
Foto: UdL

  2018

Sra. Núria Carretero Castan. Passionate about Artificial Intelligence Strategy.

Biografia - LinkedIn - Vídeo de l'acte - Premsa

Justificació del premi: la seva trajectòria com a estudiant, investigador i directiva d'empreses vinculades al sector TIC d'àmbit nacional i internacional i també pel seu compromís amb la formació de la carrera professional de l'estudiantat d'enginyeria informàtica de la Universitat de Lleida. Un exemple del lideratge de les dones en el món de l'empresa i l'enginyeria.

borja amics seu vella
Foto: UdL

  2019

Amics de la Seu Vella de Lleida. ONG. Preservació del patrimoni del Turó de la Seu Vella

Història i Missió - Premsa

Justificació del premi: el compromís d'una entitat sense ànim de lucre, amb més de 40 anys de vida, per a la conservació, la restauració i la difusió del conjunt momunental del Turó de la Seu Vella de Lleida. Un treball que ha permès presentar la candidatura del Turó de la Seu Vella com a Patrimoni de la Humanitat  de la Unesco. Així mateix, les finalitats i activitats de l'entitat estan directament vinculades als estudis d'història, d'art, geografia i urbanisme de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida.

SEGRE-1 - copia
Foto: Diari Segre

  2020

Col·legi Oficial de Metges de Lleida i Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida. Entitats professionals del món de la salut.

Història i missió: CO de Metges - CO de Infermeres - Vídeo de l'acte - Premsa

Justificació del premi: homenatge a tots els i les professionals de la salut pel seu extraordinari treball, en condicions molt adverses, per a garantir la salut de la ciutadania amenaçada per la pandèmia de la COVID-19. I un reconeixement molt especial a les desenes de milers d'antics alumnes de la UdL que han estat i estan actius en tots els camps: cuidar i curar als pacients, previndre els contagis i dissenyar i fabricar vacunes.

  2021

L'edició 2021 es va cancelar per la COVID-19.

 

L'any 2021 va tenir lloc l'acte d'entrega del guardó als col·legis oficials premiats a l'edició 2020, que havia estat posposat per les restriccions per a la prevenció dela COVID-19.

  2022

Premi A Borja 2022 - Lliurament guardó-2 El rector de la UdL i el president d'Alumni UdL amb el premiat que subjecta el guardó

Dr. Marc Palahí Lozano. Bioeconomia circular i boscos.

Biografia  - Reportatge  Lleida TV -Diari Segre

Justificació: el Jurat ha justificat el lliurament del guardó al Dr. Palahí, enginyer de forests per la Universitat de Lleida (1999), per la seva distingida carrera professional i per ser un referent internacional en la recerca i el disseny d’accions contra el canvi climàtic i per al desenvolupament d’una bioeconomia circular.  El premiat dirigeix l’European Forest Institute, una institució creada pels estats europeus que aplega 130 organitzacions de quaranta països, i també presideix The Circular Bioeconomy Alliance.

 

 

 

 

logo_premi_alfonsdeborja_2023

EDICIÓ 2023 - CONVOCATÒRIA PER A PRESENTAR CANDIDATURES AL 12è PREMI ALFONS DE BORJA

>> IMPORTANT: només poden presentar propostes aquelles persones que siguin membres d'Alumni UdL, el Consell de l'Estudiantat de la UdL i els centres i òrgans de govern de la Universitat de Lleida, tal i com fixen les bases de la convocatòria.

 >> TERMINI: de l'1 de febrer al 31 de març de 2023.

>> Bases de la convocatòria 2023

FORMULARI DE PRESENTACIÓ DE CANDIDATURES AL PREMI ALFONS DE BORJA 2023, 12a edició

 

Ets membre d'Alumni UdL? presenta el teu candidat/a al Premi Alfons de Borja 2023

 >> Termini de presentació: de l'1 de febrer al 31 de març de 2023.

Bases 2023 aquí

 

 Tots els camps marcats amb asterisc (*) són obligatoris.

 

Patrocinadors

 Universitat de Lleida