PREMI ALFONS DE BORJA (1)

Llistat de persones i entitats premiades a cada edició

Sr. Joan Oró i Florensa (2004). Científic.

Biografia - Sobre l'acte

Justificació del premi: a la seva exitosa carrera científica a nivell internacional i el seu compromís amb les Terres de Lleida i Catalunya, els estudis universitaris i la construcció d'una xarxa nacional de recerca.

  2006

MH Sr. Jordi Pujol i Soley. President de la Generalitat de Catalunya

Biografia

Justificació del premi: la Universitat de Lleida va ser restaurada durant el seu mandat com a 126è president de la Generalitat de Catalunya, el dia 12 de desembre de 2001.

premivicensferrer 2011
Foto: UdL

  2011

Fundació Vicente Ferrer. ONG.

Sobre l'acte - Història i missió - Imatges de l'acte

Justificació del premi: a la seva tasca per a la millora de la qualitat de vida de milions de persones d'ençà la seva creació l'any 1969. L'educació i els drets humans són l'eix central de la seva missió en promoure la dignitat i l'autonomia personal i econòmica de les dones i els homes.

borja justicia i pau - udl
Foto: UdL

  2012

Justícia i Pau. ONG.

- Sobre l'acte - Història i missió - Imatges de l'acte - Premsa

Justificació del premi: per la seva defensa dels drets humans, la justícia, la pau i la lluita contra la pobresa i la desigualtat social; la participació de membres de la comunitat universitària a l'entitat en la gestió, la recerca i el voluntariat; i per tenir l'educació com una eina de transformació social i defensa dels drets humans.

premi-alfons-de-borja-dalumni-udl-per-antoni-brufau_22974136299_o
Foto: UdL

  2015

Sr. Antoni Brufau Niubó. President de GlobaLleida i Repsol.

Sobre l'acte - Entrevista - Imatges de l'acte - Vídeo de l'acte - Premsa

Justificació del premi: a la seva contribució al creixement i desenvolupament económic i social dels municipis de les terres de Lleida i al seu desinteressat suport a la Universitat de Lleida.

31276879406_938de7bbfd_o
Foto: UdL

  2016

Sr. Saúl Craviotto. Piragüista i medallista olímpic

Sobre l'acte -Entrevista - Imatges de l'acte - Vídeo de l'acte - Premsa

Justificació del premi: el seu compromís amb l’esport de Lleida, l’esperit de superació, la projecció internacional de Lleida que va associada a la seva personalitat i l’existència de serveis i estudis universitaris en l’àmbit de l’esport a la Universitat de Lleida.

PremiAlfonsdeBorja2017-entrega escultura
Foto: UdL

  2017

Dr. Joan Xavier Comella Carnicé. Director de la Fundació Vall d'Ebron - Institut de Recerca.

Sobre l'acte - Entrevista - Linkedin - Imatges de l'acte - Vídeo de l'acte - Premsa

Justificació del premi: la seva trajectòria com a estudiant, investigador, professor i desprès catedràtic de la Universitat de Lleida; la seva destacada trajectòria com a investigador i director de grups de recerca en el camp de la biologia cel·lular; els càrrecs directius i responsabilitats que ha desenvolupat en diversos òrganismes relacionats amb la recerca a nivell nacional i internacional, i el seu compromís amb les Terres de Lleida i la Universitat de Lleida.

PremiAlfonsdeBorjaUdL2018
Foto: UdL

  2018

Sra. Núria Carretero Castan. Passionate about Artificial Intelligence Strategy.

Sobre l'acte -Biografia - LinkedIn - Imatges de l'acte Vídeo de l'acte - Premsa

Justificació del premi: la seva trajectòria com a estudiant, investigador i directiva d'empreses vinculades al sector TIC d'àmbit nacional i internacional i també pel seu compromís amb la formació de la carrera professional de l'estudiantat d'enginyeria informàtica de la Universitat de Lleida. Un exemple del lideratge de les dones en el món de l'empresa i l'enginyeria.

borja amics seu vella
Foto: UdL

  2019

Amics de la Seu Vella de Lleida. ONG. Preservació del patrimoni del Turó de la Seu Vella

Sobre l'acte - Història i Missió - Entrevista - Premsa

Justificació del premi: el compromís d'una entitat sense ànim de lucre, amb més de 40 anys de vida, per a la conservació, la restauració i la difusió del conjunt momunental del Turó de la Seu Vella de Lleida. Un treball que ha permès presentar la candidatura del Turó de la Seu Vella com a Patrimoni de la Humanitat  de la Unesco. Així mateix, les finalitats i activitats de l'entitat estan directament vinculades als estudis d'història, d'art, geografia i urbanisme de la Facultat de Lletres de la Universitat de Lleida.

SEGRE-1 - copia
Foto: Diari Segre

  2020

Col·legi Oficial de Metges de Lleida i Col·legi Oficial d'Infermeres i Infermers de Lleida. Entitats professionals del món de la salut.

Sobre l'acte - Història i missió: CO de Metges - EntrevistesCO de Infermeres- Vídeo de l'acte - Imatges Premsa

Justificació del premi: homenatge a tots els i les professionals de la salut pel seu extraordinari treball, en condicions molt adverses, per a garantir la salut de la ciutadania amenaçada per la pandèmia de la COVID-19. I un reconeixement molt especial a les desenes de milers d'antics alumnes de la UdL que han estat i estan actius en tots els camps: cuidar i curar als pacients, previndre els contagis i dissenyar i fabricar vacunes.

  2021

L'edició 2021 es va cancelar per la COVID-19.

 

L'any 2021 va tenir lloc l'acte d'entrega del guardó als col·legis oficials premiats a l'edició 2020, que havia estat posposat per les restriccions per a la prevenció dela COVID-19.

  2022

Premi A Borja 2022 - Lliurament guardó-2 El rector de la UdL i el president d'Alumni UdL amb el premiat que subjecta el guardó

Dr. Marc Palahí Lozano. Bioeconomia circular i boscos.

Sobre l'acteLinkedIn - Imatges de l'acte Vídeo de l'acte - Reportatge  Lleida TV -Diari Segre

Justificació: el Jurat ha justificat el lliurament del guardó al Dr. Palahí, enginyer de forests per la Universitat de Lleida (1999), per la seva distingida carrera professional i per ser un referent internacional en la recerca i el disseny d’accions contra el canvi climàtic i per al desenvolupament d’una bioeconomia circular.  El premiat dirigeix l’European Forest Institute, una institució creada pels estats europeus que aplega 130 organitzacions de quaranta països, i també presideix The Circular Bioeconomy Alliance.

 

 

 

 

  2023

13-Lliurament del diploma d'Alumni UdL d'Honor

Sr. Sergio Callen Giménez. Enginyeria industrial, mobilitat i transport per ferrocarril.

Sobre l'acte - LinkedIn - Imatges de l'acteVídeo de l'acte - Reportatge Lleida TV -Premsa

Justificació: el Jurat ha justificat el lliurament del guardó a Sergio Callen, enginyer industrial de l'EPS (2004), per la seua vinculació amb la Universitat de Lleida, i especialment amb l’Escola Politècnica Superior, a més de la seva distingida carrera professional nacional i internacional en la gestió i implantació de solucions eficients i sostenibles en l’àmbit del transport públic. Actualment  és el vicepresident d’operacions de la Costa Oest a la multinacional SYSTRA.

escultura i pintura

A partir del dia 1 de març i fins al 30 d'abril es podran presentar les candidatures d'aquelles persones i institucions mereixedores del 13è Premi Alfons de Borja (any 2024).

 

El Jurat donarà a conèixer a la persona o institució guardonada abans del dia 9 de maig, i l'acte de lliurament tindrà lloc durant l'any 2024.

 

♦ Bases 2024: documentació

♦ Formulari per a presentar candidatures: candidatures2024

logo_premi_alfonsdeborja_2023

Alumni UdL reconeix amb el Premi Alfons de Borja 2023 a Sergio Callen Giménez, directiu en el camp de la mobilitat i el transport per ferrocarril als Estats Units.

Lleida, 15 de maig de 2023. L'Associació d'Antics Alumnes de la Universitat de Lleida – Alumni UdL ha concedit el Premi Alfons de Borja a Sergio Callen Giménez en la seva 12a edició. Callen es graduat en Enginyeria Tècnica Industrial Mecànica per la Universitat de Lleida (2004) i, actualment, és el vicepresident d’operacions de la Costa Oest a l’empresa SYSTRA, una multinacional especialitzada en el disseny, planificació, construcció i gestió d’infraestructures de transport públic amb oficines i contractes en diferents països americans, asiàtics, europeus i d’Oceania.

El Jurat ha valorat la vinculació de Sergio Callen amb la Universitat de Lleida, i especialment amb lEscola Politècnica Superior, a més de la seva distingida carrera professional nacional i internacional en la gestió i implantació de solucions eficients i sostenibles en l’àmbit del transport públic. La seua vàlua professional ha estat reconeguda pels seus companys nord-americans de l’enginyeria i el transport públic amb la concessió del premi Top 40 Under 40, un guardó que s’atorga als joves professionals menors de 40 anys per les seves contribucions i la seva capacitat d’innovació, lideratge i compromís en la indústria del transport públic.L'any 2015, en Callen va rebre el Premi Alumni EPS a la trajectòria professional, que concedeix l'Escola Politècnica Superior als seus antics alumnes.

El seu salt als Estats Units va tenir lloc l’any 2010, quan va ser nomenat responsable de l’expansió de la firma catalana Ardanuy Ingeniería SA, amb la creació d’una empresa subsidiària per al mercat nord-americà a Nova York. Quatre anys més tard, es converteix en directiu de la companyia Atkins, un grup multinacional d’enginyeria especialitzada en la gestió i planificació d’infraestructures.

El Premi Alfons de Borja reconeix a aquelles persones o institucions que amb el seu treball han contribuït al desenvolupament humà i social de la seva comunitat des del punt de vista econòmic, polític, mediambiental, cultural o d'altres i, que s'hagin regit en les seves actuacions pels valors d'igualtat, justícia, rigor i excel·lència que inspiren a la Universitat.

L’acte de lliurament tindrà lloc el dia 13 de juny, a les 18.30 h, a l’Edifici del Rectorat de la Universitat de Lleida. El premi consisteix en l’escultura “El coneixement”, creada expressament per l'artista argentí establert a Lleida, Miguel Ángel González. L’escultura és una peça de ferro, resina i fusta, que expressa les diferents àrees de coneixement que s'imparteixen a la Universitat.

El premi està patrocinat per la Universitat de Lleida, Segre i Banco Santander. El premi, que rep el nom de qui va ser professor i vicecanceller de l'Estudi General de Lleida, bisbe de València i papa Calixt III, es va instaurar l'any 2004. Els guardons de les edicions anteriors poden consultar-se a la web www.alumni.udl.cat.

 

 Informació sobre el Premi Alfons de Borja i el CV del guardonat:

· Objecte i edicions del Premi Alfons de Borja: web

· CV del guardonat: Sergio Callen

RESERVA PER ASSISTIR A L'ACTE DE LLIURAMENT DEL PREMI ALFONS DE BORJA 2023, 12a edició

 

Patrocinadors

 Universitat de Lleida