Apadrinament d'una sequoia - Arboretum

Apadrinament d'una sequoia i visita a l'Arborètum

El dia 25 d'octubre de 2015, els membres d'Alumni UdL van participar a una visita guiada a l'Arborètum de Lleida Dr. Pius Font i Quer, durant la qual el director del jardí botànic va entregar a l’Associació d’Antics Alumnes de la UdL el certificat que acredita que ha apadrinat, per un període de cinc anys, una sequoia.

La visita ha estat conduïda pel Dr. Josep Antoni Conesa, director de l'Arborètum i professor de l'ETSEA, el qual  a fet una detallada explicació de cada un dels espais del jardí i de les espècies que hi coexisteixen. Després d’entregar el diploma acreditatiu de l’apadrinament, Conesa va explicar als assistents aspectes curiosos i interesants d’aquests arbres originaris de la costa nord de Califòrnia i sud-oest d’Oregó, com ara que prenen dimensions gegantines, que poden arribar a fer més de 100 metres d’alçada i viure entre 1.200 i 1.800 anys. Entre les anècdotes també va destacar que Gaspar de Portolà (1716-1786), nascut a Os de Balaguer i posterior governador de Califòrnia, fou probablement un dels primers europeus en veure i documentar una sequoia durant una de les seves expedicions.

Durant el transcurs de tota la visita el públic va poder recérrer la major part dels 16 ambients boscosos que coeixisten al jardí botànic amb un guía de luxe com n’és el seu director i descobrir les diferents espècies que hi habiten, així com les que està previst introduir-hi en un futur.

Al finalitzar la visita, la Junta d'Alumn UdL va convidar als i les assistents a una nova visita guiada que tindrà lloc durant la primavera, per a poder observar i conèixer la floració de la vegetació de l'Arborètum.

Arboreum Dr. Pius Quer i Font

 

 

Programa Santander Alumni UdL per a l'ocupabilitat

dels titulats i les titulades de la Universitat de Lleida

 Universitat de Lleida