Un projecte que combina vi i art contemporani guanya el 5è Premi Santander Alumni UdL

Dos mencions especials sobre nutrició i atenció mèdica

Download Pdf
1.FINALISTES I PREMIADA AMB RECTORA - PRESIDENT ALUMNI UDL - BANCO SANTANDER_DSC_5789
Foto UdL. D'esquerra a dreta: Revalorem SCCL, el president d'Alumni UdL, CaLagneta SL, la rectora, Uroponent SLP i el representant de Banco Santander.

 

 

La 5a edició del Premi Santander Alumni UdL ha incorporat un diàleg entre diverses generacions universitàries per compartir reptes, il·lusions, experiències i projectes emprenedors i professionals

 

 [Text: UdL - Premsa]

El projecte CaLagneta – Art i Vi, liderat per la graduada en Comunicació Audiovisual de la Universitat de Lleida (UdL) Montserrat Rocaginé Comelles, és el guanyador de la cinquena edició dels Premis Santander Alumni UdL a l'Emprenedoria i l'Ocupació, que s'ha lliurat aquest dijous al vespre a l'edifici del Rectorat. El guardó, dotat amb 5.000 euros, reconeix una iniciativa que combina art contemporani, vi i gastronomia local. També s'han atorgat dos reconeixements especials, sense dotació econòmica, a Blok – Cuina de barri, de la cooperativa Revalorem SCCL de les titulades en Nutrició Humana i Dietètica Laura Matías-Guiu Martí i Lourdes Tecchia Sotelo; i el centre mèdic multiespecialitat Clínic Lleida d'Uroponent SLP, dels graduats David García Belmonte (Medicina), Jaume Pelegrí Gabarró (Medicina) i Xavier Querol Monico (Relacions Laborals).

A diferència d'edicions anteriors on Alumni atorgava dos premis (Idea i Fet), la convocatòria d'enguany s'ha centrat en una única categoria oberta a empreses, cooperatives i professionals per compte propi que apostin per la innovació i hagin implantat millores en la gestió i els processos. CaLagneta – Art i Vi és una casa familiar del segle XIX rehabilitada, situada al centre històric de Cervera. L'espai combina una galeria d'art contemporani, una enoteca i un hotel boutique exclusiu de només dos habitacions.

El jurat -format per representants d'Alumni UdL, la Universitat de Lleida, Banco Santander, el Parc Científic (actualment Agrobiotech) i el món empresarial - ha valorat especialment la solidesa del model de negoci de CaLagneta, la seua implantació real, la creació de llocs de treball qualificats i el compromís amb el desenvolupament del territori. També ha destacat l'alineació del projecte amb els objectius del programa Horizon Europe 2021-2027 i amb els Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) de les Nacions Unides, "així com l'aposta decidida per a la dinamització socioeconòmica de municipis rurals amenaçats per la despoblació i l'envelliment".

Quant a les mencions especials, el jurat ha explicat que Blok – Cuina de barri "promou una alimentació saludable, sostenible i accessible, així com activitats comunitàries al barri de la Mariola de Lleida". Mentre, Clínic Lleida oferta "serveis assistencials integrals basats en la innovació tecnològica i el tractament personalitzat dels pacients".

El premi s'ha lliurat a la Sala de Juntes del segon pis de la Facultat de Lletres en un acte encapçalat per la rectora de la UdL, Maria Àngels Balsells; el president d'Alumni UdL, JM Sentís; i el representat de Banco Santander Roger Hernández. Abans ha tingut lloc un diàleg amb el guanyador del Premi Santander Alumni UdL 2024, Sergi Martí Cosconera (Isprox); Sisco Sapena Soler (Lleida.net); l'estudiant, Maria Martínez Santolaria; i el graduat, Pablo Alás Tomás.

Amb cinc edicions celebrades i sota el patrocini de Banco Santander, Alumni UdL ha lliurat fins ara 8 premis d'emprenedoria per un import total de 36.000 euros. Aquests guardons tenen com a objectiu reconèixer el talent emprenedor i intraprenedor vinculat a la comunitat universitària i el seu impacte en el desenvolupament del territori.

 

 

Web del premi