SANTANDER ALUMNI UdL PRIZE:

ENTREPRENEURSHIP AND EMPLOYMENT

Dos projectes empresarials de Promix i Ilerfred, guardonats al 3r Premi Santander Alumni UdL a l'Emprenedoria i l'Ocupació

Download Pdf

Alumni UdL reconèix els antics alumnes de la UdL que generin idees innovadores o hagin implantat processos de millora a l’empresa.

2 premis de 4.000 euros i 6 projectes guardonats amb el Reconeixement Especial del Jurat.

 

[Text de Premsa UdL] [Imatges i vídeos de l'acte aqu - pendents de publicarí]

"Dos projectes empresarials, un de l'startup creada per graduats de la Universitat de Lleida (UdL) Promix, i un altre d'Ilerfred (Industrial Leridana del Frío SL), han estat els guanyadors de la tercera edició dels Premis Santander Alumni UdL a l'Emprenedoria i l'Ocupació en les categories Idea i Fet, respectivament. El lliurament dels guardons, dotats amb un total de 8.000 euros, ha tingut lloc aquest dijous al vespre al Saló Víctor Siurana del Rectorat, presidit pel rector de la UdL, Jaume Puy.

Pel que fa a Promix es tracta d'una barra automàtica de begudes destinada a mercats de gran consum i esdeveniments multitudinaris (festivals de música, concerts o discoteques de gran aforament) mitjançant el lloguer de màquines dispensadores d'alta capacitat. Són sis punts de venda on el client fa la compra a través d'una pantalla tàctil digital, selecciona la beguda que vol consumir i realitza el pagament amb una polsera NFC. El seu ús redueix les cues, els costos de personal i les despeses de gestió.

El jurat del Premi, dotat en aquesta categoria amb 4.000 euros en dos pagaments, ha valorat "la capacitat d'uns recent titulats de la UdL per detectar una demanda del mercat no atesa i crear una empresa per a donar-hi una solució amb valor econòmic i que presenta un disseny d’una tecnologia i maquinària complexa". Promix, presentat pel graduat en Administració d'Empreses per la UdL, Arnau Camps Arasa, ja ha rebut dos premis de la UdL: el de Premis als Treballs de Final de Grau (TFG) relacionats amb l'emprenedoria i la creació d'empreses 2023 i el del Concurs d'idees de negoci innovadores per a l'assoliment dels ODS 2022, ambdós de la Càtedra Santander d'Emprenedoria de la UdL.

El premi en la categoria Fet, dotat amb 4.000 euros més, ha estat per Modul Green, d'Ilerfred - Industrial Leridana del Frío SL. Es tracta d'un complement al programari Isvcad desenvolupat per aquesta empresa lleidatana que habilita la conversió de l'energia excedent procedent de fonts renovables (generalment, plaques fotovoltaiques o molins de vent) en forma d'energia tèrmica. Aquesta conversió es duu a terme mitjançant la capacitat d'autoregulació de les instal·lacions frigorífiques en funció dels productes emmagatzemats i les seues característiques. El mòdul Green permet als seus usuaris minimitzar el consum d’energia procedent de la xarxa elèctrica convencional i optimitzar l’eficiència de producció del sistema d’energia renovable, la qual cosa comporta una reducció dels costos associats al consum energètic i, simultàniament, disminueix les emissions de gasos contaminants amb efecte d'hivernacle. El jurat -format per representants d'Alumni, la UdL, Banco Santander, PIMEC i el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (Agrobiotech)- ha destacat "l'aposta per la innovació des d'interior de la pròpia empresa, que disposa d'un equip d'investigació amb titulats i titulades de la UdL, i el desenvolupament d’un programari propi i innovador per garantir l'eficiència energètica i la qualitat de productes alimentaris, que s’ajusta als objectius específics de la convocatòria, alineada al programa Horizon Europe 2021-2027 de la UE i els ODS de la Nacions Unides".

 

Web del premi i de les edicions anteriors

 

Banco Santander patrocina el premi en el marc del Programa Santander Alumni UdL d'Ocupabilitat


 

 

 

 Download Pdf

STATEMENT

One of the core missions of Alumni UdL – Association of Alumni and Friends of the University of Lleida is to promote and foster UdL degree holders’ employment, entrepreneurship, and incorporation into professions related to their respective degrees and scientific research.

In order to help develop the professional careers of UdL alumni who provide – as a result of the knowledge gained at the UdL and in the world of work – innovative solutions to the climate, economic, cultural and social challenges of the 21st century, Alumni UdL – with support from the UdL and Banco Santander – is issuing the call for the Santander-Alumni UdL Award for Entrepreneurship and Employment within the framework of the Santander Employability Programme for UdL degree holders.

This second edition of the Award aims to incentivise and recognise UdL alumni who have come up with innovative ideas and implemented improvement processes in a business so that the general challenges posed by accelerated changes in a highly competitive global market can be met and its continuity ensured.

This Prize expresses Alumni UdL’s commitment to strengthening ties between alumni and the UdL, and to promoting the UdL’s studies and research.

 

 2022 Edition: "Change and innovation: tools for business continuity."

2021 Edition: "Resilience during a pandemic"

 

OBJECTIVES

1. To foster UdL degree holders’ creativity and entrepreneurial spirit.

2. To encourage innovation and inter- and cross-disciplinarity.

3. To favour the creation of businesses and skilled jobs.

4. To foster corporate social responsibility and the presence of United Nations Sustainable Development Goals (SDGs) in business ideas and projects.

5. To promote an entrepreneurial ecosystem, made up by UdL degree holders, for employment creation, knowledge generation and social responsibility. Research and innovation must together be a basic pillar of any business, spin-off or start-up.

6. To contribute to the growth and consolidation of businesses created by UdL degree holders.

7. To return the knowledge that degree holders have gained during their training and professional careers to the UdL.

8. To strengthen ties between the UdL and businesses

 

 

♦  2022 Edition: "Change and innovation: tools for business continuity."

2021 Edition: "Resilience during a pandemic"

 

   Last modification:

Programa Santander Alumni UdL per a l'ocupabilitat

dels titulats i les titulades de la Universitat de Lleida

 Universitat de Lleida