Dos projectes empresarials de Promix i Ilerfred, guardonats al 3r Premi Santander Alumni UdL a l'Emprenedoria i l'Ocupació

Descarregar Pdf

Alumni UdL reconeix els antics alumnes de la UdL que generin idees innovadores o hagin implantat processos de millora a l’empresa.

2 premis de 4.000 euros i 6 projectes guardonats amb el Reconeixement Especial del Jurat.

 

[Text de Premsa UdL] [Imatges i vídeos de l'acte aqu - pendents de publicarí]

"Dos projectes empresarials, un de l'startup creada per graduats de la Universitat de Lleida (UdL) Promix, i un altre d'Ilerfred (Industrial Leridana del Frío SL), han estat els guanyadors de la tercera edició dels Premis Santander Alumni UdL a l'Emprenedoria i l'Ocupació en les categories Idea i Fet, respectivament. El lliurament dels guardons, dotats amb un total de 8.000 euros, ha tingut lloc aquest dijous al vespre al Saló Víctor Siurana del Rectorat, presidit pel rector de la UdL, Jaume Puy.

Pel que fa a Promix es tracta d'una barra automàtica de begudes destinada a mercats de gran consum i esdeveniments multitudinaris (festivals de música, concerts o discoteques de gran aforament) mitjançant el lloguer de màquines dispensadores d'alta capacitat. Són sis punts de venda on el client fa la compra a través d'una pantalla tàctil digital, selecciona la beguda que vol consumir i realitza el pagament amb una polsera NFC. El seu ús redueix les cues, els costos de personal i les despeses de gestió.

El jurat del Premi, dotat en aquesta categoria amb 4.000 euros en dos pagaments, ha valorat "la capacitat d'uns recent titulats de la UdL per detectar una demanda del mercat no atesa i crear una empresa per a donar-hi una solució amb valor econòmic i que presenta un disseny d’una tecnologia i maquinària complexa". Promix, presentat pel graduat en Administració d'Empreses per la UdL, Arnau Camps Arasa, ja ha rebut dos premis de la UdL: el de Premis als Treballs de Final de Grau (TFG) relacionats amb l'emprenedoria i la creació d'empreses 2023 i el del Concurs d'idees de negoci innovadores per a l'assoliment dels ODS 2022, ambdós de la Càtedra Santander d'Emprenedoria de la UdL.

El premi en la categoria Fet, dotat amb 4.000 euros més, ha estat per Modul Green, d'Ilerfred - Industrial Leridana del Frío SL. Es tracta d'un complement al programari Isvcad desenvolupat per aquesta empresa lleidatana que habilita la conversió de l'energia excedent procedent de fonts renovables (generalment, plaques fotovoltaiques o molins de vent) en forma d'energia tèrmica. Aquesta conversió es duu a terme mitjançant la capacitat d'autoregulació de les instal·lacions frigorífiques en funció dels productes emmagatzemats i les seues característiques. El mòdul Green permet als seus usuaris minimitzar el consum d’energia procedent de la xarxa elèctrica convencional i optimitzar l’eficiència de producció del sistema d’energia renovable, la qual cosa comporta una reducció dels costos associats al consum energètic i, simultàniament, disminueix les emissions de gasos contaminants amb efecte d'hivernacle. El jurat -format per representants d'Alumni, la UdL, Banco Santander, PIMEC i el Parc Científic i Tecnològic Agroalimentari de Lleida (Agrobiotech)- ha destacat "l'aposta per la innovació des d'interior de la pròpia empresa, que disposa d'un equip d'investigació amb titulats i titulades de la UdL, i el desenvolupament d’un programari propi i innovador per garantir l'eficiència energètica i la qualitat de productes alimentaris, que s’ajusta als objectius específics de la convocatòria, alineada al programa Horizon Europe 2021-2027 de la UE i els ODS de la Nacions Unides".

El Jurat d’aquesta edició ha estat integrat per Víctor Falguera, membre de la Junta d'Alumni UdL, que ha exercit de president; el president de PIMEC Lleida, Jesús Torrelles, en representació del Consell Social; el responsable d'Institucions de Catalunya de Banco Santander, Francisco Matías Collado; el director de la Càtedra Santander d'Emprenedoria de la UdL, José Manuel Alonso; i el gerent del Parc Agrobiotech de Lleida, Miquel Aran.

 

Web del premi i de les edicions anteriors

 

Banco Santander patrocina el premi en el marc del Programa Santander Alumni UdL d'Ocupabilitat